Accesorii, Imbracaminte

Cum sa alegi ochelarii de soare

O pereche de ochelari de soare pe langa protectia oferita va poate imbunatatii instantaneu aspectul fie purtand o tinuta business sau blugi si tricou.

Pentru a alege o pereche de ochelari de soare trebuie sa tinem cont de cateva aspecte si anume:

  1. Vreti sa gasiti o pereche ce va completeaza forma fetei. Regula generala este ca forma ochelarilor vostrii de soare sa fie opusa formei fetei.
  2. Vreti sa investiti intr-o pereche avand o forma clasica astfel incat sa o puteti purta mai multi ani.

Am creat un ghid bazat pe aceste doua reguli in urma caruia veti putea sa gasiti perechea potrivita pentru dumneavoastra.

Fata patrata

Fata ta este patrata daca: ai un maxilar puternic, care este aproape de aceeasi latime cu fruntea, si barbia nu este prea definita.

Cauti ochelari de soare care: au rame rotunde. Nu trebuie sa ai ochelarii lui John Lennon, atat timp cat ochelarii au aspectul rotund. Daca acest model nu va place puteti opta si pentru ochelarii clasici de soare tip aviator.

Fata ovala

Ai fata lunga daca: este semnificativ mai lunga decat lata.

Cauti ochelari de soare care: va face fata sa fie mai bine proportionata in ceea ce priveste lungimea si latimea. Ochelarii de soare mari cu lentile dreptunghiulare pot completa forma fetei. De evitat sunt ramele mici, cum ar fi ochelarii de soare rotunzi mici, in acest fel fata poate parea mai lunga.

Fata triunghiulara

Ai o fata tringhiulara daca: barbia este ascutita sau definita iar fruntea este lata.

Cautati ochelarii de soare care: sunt dreptunghiulari pentru a echilibra raportul dintre barbie si frunte. Ochelarii tip aviator pentru barbati iar pentru femei  cei tip cat-eye sunt cei mai potriviti acestei forme a fetei.

Fata rotunda

Ai fata rotunda daca: cea mai lata parte a fetei este in zona obrajilor

Cauti ochelari de soare care: sunt de asemenea dreptunghiulari. Acesti ochelari vor da iluzia ca fata ta este mai bine proportionata, in plus iti va face fata sa fie mai lunga.

Daca aveti pielea sau parul mai inchis la culoare puteti purta ochelari de soare mai inchisi si mult mai dreptunghiulari. In cazul in care fata sau parul este mai deschis la culoare, optati pentru ochelari cu nuante de maro si galben avand o usoara forma mai rotunda. Ochelarii foarte inchisi la culoare te vor face sa arati ca Neo din Matrix.

Fata diamant

Ai fata tip diamant daca: linia maxilarului si a fruntii este ingusta iar partea proeminenta a fetei este cea a pometilor.

Cautati ochelari de soare care: sunt ovali si fara rame. Acesti tip de ochelari vor complementa pometii largi sau inalti. Daca totusi optati pentru ochelari cu rame aceste nu trebuie sa fie mai largi decat pometii.

Fata tip inima

Fetele in forma de inima, numite uneori triunghi, sunt cele mai late la tample si mai inguste la barie.

Cautati ochelari de soare care: au marginile inferioare mai largi, fara linii drepte in partea de sus pentru ca alungesc fata. Stilul de ochelari tip cat-eye sau ochelari ce au marginile rotunjite sunt perfect pentru a avea un aspect echilibrat al fetei.

Fie ca este iarna sau vara, toamna sau primavara ochelarii de soare sunt un accesoriu foarte benefic pentru fiecare dintre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *