Accesorii

Scurt ghid pentru lantisoare si coliere

Colierele sunt piese de bijuterii importante care va pot completa cu succes si defini look-ul. De la pandantive, lantisoare simple si medalioane, exista o varietate mare de modele si dimensiuni de coliere. Acestea nu sunt doar decoratiuni pentru corp, ci servesc ca si piese de comunicare. Acestea au puterea de a va exprima identitatea, credintele religioase, cultura, sentimentele sau va pot reaminti anumite momente de care sunteti atasati emotional.

Colierele au o istorie foarte lunga. De fapt, este posibil sa fi fost unul dintre cele mai timpurii tipuri de bijuterii purtate de fiintele umane. Primele culturi au facut coliere simple din margele de os, dinti sau scoici. In Egiptul antic, clasa superioara purta gulere ornamentate cu margele de sticla si ceramica. Grecii antici faceau coliere de aur ornamentate cu forme de animale. Un alt colier timpuriu a fost torque, o piesa antica celtica, realizata din metal rasucit.

In Evul Mediu si perioadele Renasterii, bijuteriile au devenit unul dintre cele mai importante indicii ale bogatiei. Astfel, colierele au devenit tipul principal de bijuterii purtate.

Astazi, colierele simbolizeaza gustul pesonal si simtul modei. De la delicate si detaliate, la ornamentate si uimitoare, exista o sumedenie de coliere din care sa alegeti.

In continuare o sa vedem impreuna cateva tipuri de coliere si care sunt cele mai bune modalitati de a le purta.

Lantisoare simple

Acestea pot fi realizate din aur sau argint. Au de obicei stiluri variate:  subtiri sau groase, simple sau purtate alaturi de un pandantiv.

Daca lantisorul are detalii sau este mai voluminous sau gros, acesta poate fi purtat fara griji singur. Daca este un lantisor subtire si finut, acesta poate fi accesorizat cu un pandantiv.

Colierul tip guler

Acest design de colier poate fi mai rigid sau moale si se poarta strans in jurul gatului.

Colierul lung

Acest tip de colier  este foarte usor de purtat, deoarece au o dimensiune mare si pot fi foarte usor de strecurat peste cap, nefind necesar sa se foloseasca deschizatoarea. In plus, un colier lung poate da siluetei tale un aspect la fel de lung si magulitor.

Coliere stratificate

Acest tip de colier presupune purtarea unui colier mai scurt si a unuia mai lung. Este de-a dreptul hipnotizant sa vezi cum arata aceasta combinate speciala. In general, un pandantiv pretios, cum ar fi un diamant sau o piatra pretioasa se vor purta mai la baza gatului. In timp ce, lantisorul mai lung va fi o piesa pentru efectul WOW al look-ului. Bineinteles, ca se pot combina dupa bunul plac lantisoarele. Un lucru este cert, stratificarea a doua pandantive pe lanturi de lungimi diferite va crea un efect frumos si placut ochiului.

Colierul cu medallion

Medalioanle sunt piese mici care se poarta ca piese sentimentale. Sunt facute pentru a pastra amintiri, cum ar fi poze mici sau portrete. Medalioanele sunt piese clasice, care pot oferi un aspect la moda in functie de modul in care sunt purtate.

Colierul religios

Pandantivele religioase au semnificatii  motivationale, ornamentale si de protectie. Ele sunt de obicei purtate pe un lant scurt pentru a se odihni pe piele. La fel ca medalioanele, acestea pot fi purtate impreuna cu alte piese pentru o atmosfera mai fashion.

Colierul statement

Colierele statement sunt acele coliere cu impact imediat. Acestea sunt de obicei voluminoase. Ele ar trebui accesorizate cu o pereche de cercei de dimensiuni mici. Acestea iti vor pune in evidenta orice piesa vestimentara din garderoba ta. Colierul statement reuseste sa transforme banala rochie neagra, monocroma si simpla, intr-un look impecabil si admirat de toate privirile.

Sper ca aceste randuri v-a ajutati sa cunoasteti mai bine tipurile de coliere si putin din istoria acestora. Acum cu toate optiunile la indemana, cu detaliile cunoscute, va puteti completa cu usurinta atat outfit-urile de zi cu zi, cat si pe cele ce sunt purtate in cadrul unor evenimente speciale din viata voastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *