Dama, Imbracaminte

Stilul business casual pentru femei

De la interviul de angajare, pana la evenimentele sociale, vestimentația business casual reprezintă o modalitate excelenta pentru a te îmbrăca pentru succes.

Încercarea de a descifra ceea ce reprezintă casual pentru femeile din mediul de lucru modern poate fi copleșitoare. Codul vestimentar business casual diferă in funcție de tara in care locuiți, de industria si compania pentru care lucrați, de profesia voastră, de nivelul vostru de cariera si chiar si de sezon.

Sunt companii care îmbrățișează stilul casual mai relaxat, cum ar fi o pereche de blugi si tricou, dar si companii care se îndreaptă spre stilul formal format din rochie casual si pantofi eleganți.

Probabil v-ați confruntat pana acum intr-un anumit moment cu situația in care va întrebați ce trebuie sa purtați azi la birou.

business-casual

Ce este business casual pentru femei?

Este un cod vestimentar semi-formal, care se întâlnește de obicei in birourile moderne. Deși acesta poate varia intre companii si culturi, business casual denota un aspect curat, care este inteligent si este mai degrabă confortabil si relaxat decât prea formal.

Stilul business casual este diferit de cel smart casual. In timp ce business casual include articole clasice de tip business, smart business combina ținuta profesionala cu piese vestimentare la moda.

Business casual pentru femei – idei de combinații ale hainelor

Când vreți sa adoptați acest stil vestimentar, încercați sa îmbinați articole profesionale (pantaloni eleganti, rochii casual, bluze si blaere) cu piese mai relaxate si la moda. 

  1. Ținuta business casual pentru iarna . O ținută casual pentru anotimpul rece trebuie sa fie compusa din țesături mai groase si stiluri calde, cum ar fi mâneci lungi, pulovere tricotate si cizme.  O maleta ar putea fi punctul de plecare pentru o astfel de ținută, deoarece se combina foarte bine atât cu fuste, cat si cu pantaloni. O alta baza a garderobei pentru iarna este data de colanți, aceștia trebuie sa fie in culori neutre, reci (de exemplu negru), versatili si opaci.

Sfaturi:  – atașați o curea in talie, pentru a o contura i pentru a evita aspectul voluminos

  • Amestecați texturile si țesăturile pentru a face ca orice ținută pentru iarna sa iasă in evidenta
  •  Ținuta business casual pentru vara. Lunile călduroase aduc de obicei o paleta de culori răcoritoare si țesături ușoare si respirabile cum ar fi bumbacul, in-ul si mătasea), in garderoba fiecărei femei. Deși fustele si rochiile sunt fabuloase pentru acest timp al anului, evitați stilurile prea strânse atunci când temperaturile cresc.

Vezi articole vestimentare potrivite pentru tine:

1 comentariu

  1. Daniela spune:

    Super articol. Am invatat cateva lucruri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *